Zapraszamy wszystkie dzieci na smaczne domowe obiady w roku szkolnym 2022/2023.
Szanowni Rodzice,
Uprzejmie informujemy, że obiady gotuje doświadczony personel, na miejscu, w szkolnej kuchni, według receptur po zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.Zamawianie i płatność za posiłki odbywa się online (Instrukcja_pelna_SP4_22_23.pdf).
Płatności prosimy uiszczać do 10 dnia każdego miesiąca.
W razie wątpliwości prosimy o kontakt z ajentem : 608 083 935
CENA OBIADÓW ZA KWIECIEŃ :
PEŁNY OBIAD 15 zł x 16 dni = 240 zł
TYLKO ZUPA 4 zł x 16 dni = 64 zł
TYLKO II DANIE 14 zł x 16 dni = 224 zł
- Po29. 05.
- Barszczyk biały z jajkiem i ziemniakami
Spaghetti z mięsem i warzywami
Kompot, woda - Wt30. 05.
- Zupa pieczarkowa z makaronem
Kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z jabłkiem
Kompot, woda - Śr31. 05.
- Zupa jarzynowa z ziemniakami
Makaron z twarogiem i truskawkami
Kompot, woda - Cz01. 06.
- Zacierkowa lub rosół
Udko kurczaka, ziemniaki, miks sałat
Kompot, woda - Pt02. 06.
- Zupa pomidorowa z ryżem
Miruna pieczona, ziemniaki, kiszona kapusta
Kompot, woda - So03. 06.
- Nieczynna
- Ni04. 06.
- Nieczynna
REŻIM SANITARNY OBOWIĄZUJĄCY PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW W SZKOLE POSTAWOWEJ NR 4 W ROKU SZKOLNYM 2021/2022
1. Wprowadzamy zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników:
a) zapewniamy środki ochrony osobistej,
b) odstęp społeczny 1,5 m.
2. Zwracamy szczególną uwagę na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych i sztućców, a także higieny osobistej.
3. Osoba odpowiedzialna za wydawanie uczniom posiłków zobowiązana jest do przeprowadzenia uprzedniej dezynfekcji powierzchni, na której spożywany jest posiłek, a także sprzętów służących dzieciom do jego spożycia.
4. Po każdej grupie spożywającej posiłek wietrzymy salę, czyścimy blaty stołów i dezynfekujemy.
5. Naczynia i sztućce myjemy w zmywarce z dodatkiem detergentów w temperaturze min. 60oC.
6. Obiady są wydawane zgodnie z grafikiem.Opracowano na podstawie wytycznych MEN, GIS, MZ oraz wytycznych Biura Edukacji m.st. Warszawy.