Zapraszamy wszystkie dzieci na smaczne domowe obiady w roku szkolnym 2022/2023.
Szanowni Rodzice,
Uprzejmie informujemy, że obiady gotuje doświadczony personel, na miejscu, w szkolnej kuchni, według receptur po zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.Zamawianie i płatność za posiłki odbywa się online (Instrukcja_pelna_SP4_22_23.pdf).
Płatności prosimy uiszczać do 10 dnia każdego miesiąca.
W razie wątpliwości prosimy o kontakt z ajentem : 608 083 935
CENA OBIADÓW ZA STYCZEŃ :
PEŁNY OBIAD 15 zł x 21 dni = 315 zł
TYLKO ZUPA 4 zł x 21 dni = 84 zł
TYLKO II DANIE 14 zł x 21 dni = 294 zł
- Po23. 01.
- Barszcz biały z ziemniakami
Gyros z kurczaka z ryżem, surówka z warzyw
Kompot, woda - Wt24. 01.
- Krem z marchewki
Kotlet z drobiu, ziemniaki, surówka colesław
Kompot, woda - Śr25. 01.
- Kapuśniak z ziemniakami
Pierogi leniwe z masłem i owocami-ZMIANA : MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI
Kompot, woda - Cz26. 01.
- Zupa z zielonym groszkiem
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki
Kompot, woda - Pt27. 01.
- Zupa pomidorowa
Mintaj w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Kompot, woda - So28. 01.
- Nieczynna
- Ni29. 01.
- Nieczynna
REŻIM SANITARNY OBOWIĄZUJĄCY PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW W SZKOLE POSTAWOWEJ NR 4 W ROKU SZKOLNYM 2021/2022
1. Wprowadzamy zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników:
a) zapewniamy środki ochrony osobistej,
b) odstęp społeczny 1,5 m.
2. Zwracamy szczególną uwagę na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych i sztućców, a także higieny osobistej.
3. Osoba odpowiedzialna za wydawanie uczniom posiłków zobowiązana jest do przeprowadzenia uprzedniej dezynfekcji powierzchni, na której spożywany jest posiłek, a także sprzętów służących dzieciom do jego spożycia.
4. Po każdej grupie spożywającej posiłek wietrzymy salę, czyścimy blaty stołów i dezynfekujemy.
5. Naczynia i sztućce myjemy w zmywarce z dodatkiem detergentów w temperaturze min. 60oC.
6. Obiady są wydawane zgodnie z grafikiem.Opracowano na podstawie wytycznych MEN, GIS, MZ oraz wytycznych Biura Edukacji m.st. Warszawy.