Zapraszamy wszystkie dzieci na smaczne domowe obiady w roku szkolnym 2022/2023.
Szanowni Rodzice,
Uprzejmie informujemy, że obiady gotuje doświadczony personel, na miejscu, w szkolnej kuchni, według receptur po zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.Zamawianie i płatność za posiłki odbywa się online (Instrukcja_pelna_SP4_22_23.pdf).
Płatności prosimy uiszczać do 10 dnia każdego miesiąca.
W razie wątpliwości prosimy o kontakt z ajentem : 608 083 935
CENA OBIADÓW ZA MARZEC :
PEŁNY OBIAD 15 zł x 23 dni = 345 zł
TYLKO ZUPA 4 zł x 23 dni = 92 zł
TYLKO II DANIE 14 zł x 23 dni = 322 zł
- Po30. 01.
- Żurek z ziemniakami
Spaghetti bolognese, owoce
Kompot, woda - Wt31. 01.
- Krupnik z kaszą jaglaną,
Kotlet z indyka, ziemniaki, marchewka na ciepło
Kompot, woda - Śr01. 02.
- Barszcz ukraiński z fasolą i ziemniakami
Ryż z jabłkiem na jogurcie naturalnym
Kompot, woda - Cz02. 02.
- Zupa z białą soczewicą
Bitki z szynki, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej
Kompot, woda - Pt03. 02.
- Zupa pomidorowa z makaronem
Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka z selera i pomarańczy
Kompot, woda - So04. 02.
- Nieczynna
- Ni05. 02.
- Nieczynna
REŻIM SANITARNY OBOWIĄZUJĄCY PODCZAS PRZYGOTOWYWANIA I WYDAWANIA POSIŁKÓW W SZKOLE POSTAWOWEJ NR 4 W ROKU SZKOLNYM 2021/2022
1. Wprowadzamy zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników:
a) zapewniamy środki ochrony osobistej,
b) odstęp społeczny 1,5 m.
2. Zwracamy szczególną uwagę na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych i sztućców, a także higieny osobistej.
3. Osoba odpowiedzialna za wydawanie uczniom posiłków zobowiązana jest do przeprowadzenia uprzedniej dezynfekcji powierzchni, na której spożywany jest posiłek, a także sprzętów służących dzieciom do jego spożycia.
4. Po każdej grupie spożywającej posiłek wietrzymy salę, czyścimy blaty stołów i dezynfekujemy.
5. Naczynia i sztućce myjemy w zmywarce z dodatkiem detergentów w temperaturze min. 60oC.
6. Obiady są wydawane zgodnie z grafikiem.Opracowano na podstawie wytycznych MEN, GIS, MZ oraz wytycznych Biura Edukacji m.st. Warszawy.